Om mig

Så, vem är nu den där Jossan?

Jo, det är jag som är Jossan. Jag som föddes på Huddinge sjukhus i Stockholm en vårkväll 1987. När jag var 11 veckor gammal flyttade jag, mamma och pappa till Vietnam där de bodde och jobbade i nästan 2 år. När vi flyttade hem hamnade vi med resten av släkten i Göteborg, men då min pappa var yrkesofficer och blev runtflyttad mycket så hamnade vi strax i Östersund. Då var jag 3 år gammal. Snart stod vi dock i Göteborg igen och jag hade nu hunnit få två systrar.

Jag växte och frodades och vid 9 års ålder var vi ett par tjejer i klassen som började rida. Jag blev en äkta hästtjej och hade snart väggar och tak i mitt rum täckta av posters, foton och stamtavlor. Ett tag hade jag byggt upp egna boxplatser i rummet där 13 av mina hemgjorda käpphästar fick stå. Mina finaste käpphästar hette Sorett och Kamarell. Kamarell var ett gammalt grått fullblod (tillverkad av pappas stålgrå militärstrumpa) och min mor uttryckte sin stora förtjusning över denna ståtliga häst. Sorett var av något kraftigare typ, vit med svarta prickar och tillverkad av pappas vita vintermilitärstrumpa.

Jag fick ytterliggare en syster, blev tonåring, rödhårig, svarthårig, platinablond, gick med jazzbyxor, militärbyxor, ravebyxor och tighta jeans.  När jag till slut kom ur alla dessa teståldrar blev jag den naturliga Jossa som sitter här idag. Inget smink, oömma kläder och fritänkande.

Jag har gjort lumpen, jobbat för försvarsmakten, fått MVG i fysik, matte och kemi, börjat på Chalmers, hoppat av Chalmers, jobbar nu åter för försvarsmakten och utbildar mig samtidigt till hundfysioterapeut.

Under knappt två år så var jag ägare till pinschertiken Chiara och jag fick för första gången uppleva undret av att äga en egen hund. Kärleken, ljuset, meningen med livet. Hon var mitt allt. Hon frambringade mycket sorg, men sorgen kunde aldrig överglänsa glädjen och känslan av det ömsesidiga beroendet vår relation skapade. Ett beroende byggt av en obräcklig, evig kärlek.

Nu har Chiara fått gå vidare och mitt liv lyses numera upp av min älskade lilla Nikki. Jag är även lycklig ägare till ridtravaren Milton 🙂

Jag och Chiara i höstsolen på Strana

Lämna en kommentar

6 kommentarer

 1. sylvia

   /  mars 29, 2013

  Hej! Hur har det gått med bootsen? Jag har också provat diverse och blev trött på boots som flög av i galopp. Tillslut fastnade jag för Easyboot Edge; dom bästa hittils. Men är nyfiken på Back County och den andra som är lik den(glömde namnet). MVh Sylvia

  Svara
  • Hej! Jo jag har i alla fall hittat boots till hans framfötter! Bakfötterna få bli höstens projekt då de är väldigt avlånga. Det var Easyboot Trail som passade perfekt på framfötterna. Enkla och sitter jättefint! Jag har också kikat lite på Back country men den baseras ju på Glove och glove passade tyvärr inte alls. Annars är den lite som Trailen med knäppning och så 🙂

   Beställde också hem Equine fusion en sväng, men de jag beställde var alldeles för stora, i alla fall för bakfötterna. Kanske jag beställer hem en omgång med mindre stolek framåt hösten. De kan man dock inte brodda men är nog väldigt bra på steniga vägar.
   Mvh Jossan

   Svara
 2. Lotta Björkman

   /  maj 31, 2014

  Hej! Vilka fina foton du lagt ut!!!! Men jag grät när jag läste om Milton. Lycka till med nya hästen!

  Svara
  • Tack så mycket! Ja det är alltid sorgligt när man måste avsluta ett älskat djurs liv, nu ska bilder på Milton snart pryda väggarna här hemma 🙂

   Svara
 3. Tove Lindgren

   /  oktober 1, 2015

  Hej Jossan,
   
  Jag heter Tove Lindgren och jobbar med ett företag som hjälper bloggare att få betalt för att skriva valfria inlägg inom passande ämnen.
   
  Om du kan tänka dig att skriva ett inlägg mot betalning så får du gärna maila mig på tove.lindgren@pvmmedia.com så kan jag skicka ett exempel på ämne och ersättning.
   
  Mvh, Tove

  Svara
 4. Hej Jossan! Vill du skriva till min mail? 🙂 Vi kanske kan prata lite pinscher

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: