Reclaim the Bondförnuft!

Det är så intressant att se alla som desperat försöker försvara att man stoppar i sin hund majsmjöl och gluten med att ”min hund funkar super på det” och att ” det superstora multinationella hundfoderföretaget vill definitivt min hunds bästa och kan dessutom bäst”. Det som är intressant är hur otroligt lättmanipulerade vi är. Tror ni Unilever vill vårt bästa när de stoppar i sockerarter i yoghurten för att få den smaka bättre eller spetsa såserna med glutamat och färgämnen för en förhöjd upplevelse? Tror ni grönsakerna besprutas för skojs skull? Eller för vårt bästa? Nej, det är ENBART för att kunna maximera skördarna och klämma ut ett par miljarder till ur handeln.

Tror vi att hundfoderföretagen agerar annorlunda? Nej, de följer trender, hittar på revolutionerande ”nyheter” och gör precis ALLT för att locka kunder. De har dessutom pengar att få fram de ”rätta” rapporterna (vem finansierar en rapport som motsäger finansiärens budskap?) och göra reklam för deras sak på ett proffsig sätt. Marknadsföra sig är det de kan. Men hundfoder? Nä. Bert Karlsson hade kunnat starta ett lika sketet hundfoderföretag imorgon och tjäna miljoner på detta genom att sälja till lättlurade svenskar som går på precis allt han säger. Han är en sjuhelsikes affärsman men inte tusan kan han hundfoder (ett antagande taget ur luften).

Det är helt okej att inte vara anhängare av någon utfodringsmetod, själv är jag skeptisk till det mesta som inte baseras på sunt förnuft.

Ja, det där jäkla bonnförnuftet, vart tog det vägen? Försvann det med avfolkningen av landsbygden när människor plötsligt skulle leva i städer där inget får plats och allt ska gå fort? Maten kommer i plastförpackningar och ingen har någonsin sett en slakt. Va? Är det en gullig griskulting jag har på tallriken? Pandemonium! Vi ser inte längre naturen verka som den ska, blir dagligen matade med artificiella substitut och av kommersen övertygade om alla dess fördelar. Det här är ENBART en bäbisversion av vad Hitler höll på med i Tyskland under första halvan av trettiotalet. Övertygelse, manipulation och ändamålsenlig folkbildning. Kanske lite häftig jämförelse, men faktum är att det är precis så systemet ser ut. Det är så vi fungerar som människor, vi vill ha förklaringar och normer att leva efter och framför allt passa in i vår flock. För flockdjur är vi och alla dess egenskaper finns inprogrammerade i oss när vi föds. Det ger inte bästa förutsättningarna för att tänka kritiskt, ”outside the box” och använda det där jäkla bonnvettet som vi av ren lättja lämnat efter oss i en halvt förmultnad loge.

Jisses, människor! Ta ansvar för era egna och era djurs kroppar! Stoppa inte i vare sig er eller hunden vad skit som helst och för fasen, lita inte på någon som tjänar miljarder på att tutta i er de fantastiska fördelarna med någon artificiellt framställd skit! NI BLIR GRUNDLURADE! (Svår fakta att ta in, jag vet).

Åter igen, många kommer fortsätta blunda, andra sparkar bakut och försvarar sin livsstil ännu mer men en eller två kanske tar åt sig och börjar plocka tillbaks lite av det där bonnvettet. Grattis säger jag, till både den människan och till dess djur. Dina barn kanske slipper födas med lika mycket miljögifter i kroppen och dina hundar kanske lever ett år längre, slipper ledbesvär, hudbesvär och allergier i större utsträckning än andra hundar. Grattis för att du tog dig ur karusellen!

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: