Min vän Hjälmen

IMG_9946

Igår gick det upp för mig att min ridhjälm som införskaffades någon gång under 2011 kanske borde ha gjort sitt vid det här laget. Man blir så van vid sin huvudklenod att man inte riktigt tänker på att dess livscykel är något kortare än ens egen.

Du och hjälmen följs åt under alla äventyr och den blir till slut din kompis, följeslagare och partner in crime. Den skyddar mot ondska, värmer mot kyla och förstör allt vad hårvolym heter. På alla ridbilder finns den med och skulle du råka hoppa upp på hästen utan den så känner du dig naken och utlämnad. Lite som att köra iväg med bilen utan bälte.

När jag plötsligt börjar räkna på fingrarna alla gånger som min hjälte Championhjälmen tagit stötarna för mitt huvud så börjar det gå upp för mig att min vän Champion lever på väl tilltagen övertid. Det är lite sorgligt att behöva byta ut en vän som varit med dig i vått och torrt, luftfärder, trav, skritt och hopp, kamikazegalopp och galenskaper i otillgänglig terräng. Men så är det ju hjälmens jobb. Du vet att hjälmen inte är inte ute efter ett kärleksförhållande, även om du själv gärna hoppats på det motsatta. Hjälmen utför sin plikt och går sedan vidare mot evigheten. Själv har jag hållit liv i min Championhjälm som i en urgammal och helrutten häst som för dess egen skull borde avlivats för flera år sedan. Ett sådant förhållande kan inte sluta väl. Vi vet väl att man alltid ska avsluta på topp?

Därför har jag idag låtit Championhjälmen vandra vidare och låtit en alldeles ny och fin hjälm överta det eminenta jobbet att skydda min skalle när jag sitter till häst. Vila i frid min vän! Vi ses igen en vacker dag!

DSC_0887 (576x1024)

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: