Okänslig matte = öm matte

Sannehästen är en sån där bra häst som liksom uppfostrar matte i hästhandhavande näst intill varje dag. För det mesta delar hon ut läxor i fokusering och ibland bannor när man skriker till henne fast man egentligen bara behövt viska. Det är en känslig madame.

Idag fick matte en ordentlig läxa. En läxa i fokus. Och att ta sig lite vatten över huvudet. Husse var med som kameraman idag eftersom matte fått i uppdrag, på onlinekursen hon går i logisk ridning, att filma ett par övningar. Bara för att man vet att det finns en kamera som filmar och att man har ett litet program man ska göra så bra man kan så tappar man liksom vettet lite. Plötsligt så ska man börja kräva saker och då tappar man fokus på sig själv och tänker egentligen bara på vilket resultat man vill ha. Vägen dit glöms bort och då blir allt bara pannkaka. Vi värmde upp i trav, en jättefin trav utan större protester. Sedan skulle vi mjuka upp oss lite i galopp och där blev jag lite för på och tänkte nog lite för mycket framåt och lite för lite här-och-nu som ju krävs på denna häst för tillfället. Det resulterade i alla fall med två rejäla luftfärder, den ena in i sargen och den andra rakt ut i ridhussanden. En öm skalle, ett redigt ömt skenben, en öm skinkhalva och en blodig armbåge. Jag kan konstatera att Sannehäst blivit ytterligare något mindre i omfång då man tydligen numera bör dra åt sadelgjorden ytterligare ett hål.

Inget brutet dock, så det var bara att dra sadeln rätt och göra om och göra rätt. Med läxan lärd och fokuset återställt fick vi ett par fina varv i galopp. Duktig häst. Duktig matte. Sedan var det dags för vår lilla programridning. Matte hade så klart helt glömt bort hur hon skulle rida, men slängde i varje fall ihop ett litet eget program där vi kunde visa lite vad vi kunde. Trots bristen på fokus och ömmande kropp så är jag ganska nöjd över vår insats. Vi får väl se vad kursfröken har att säga om oss dock 😉

DSC_0032 (1024x680)

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: