Sannehästen tycker till

DSC_0230 (576x1024)

Väntar med stor entusiasm på fröken Sadelutprovare!

Egentligen så borde jag sova nu, eftersom jag ska jobba i natt, men då sömnen lyser med sin frånvaro så kan jag likväl uppdatera bloggen lite. Dessutom så har jag en hel massa ord som behöver komma ut ganska snabbt om de inte ska försvinna i intet. För så är det, när man kommer på något man vill dela med sig av eller skriva av sig så är det viktigt att inte vänta för länge för då försvinner själva känslan man hade i tanken och det blir mest tomma ord som hamnar på skärmen.

Nu är det i alla fall så att vi haft en helt underbar tjej vid namn Lene Olofsson ute i stallet som har provat ut lite utrustning till Sannehäst. Lene driver sitt företag Göteborgs Equipment Coach och åker runt till olika stall för att hjälpa mattar, hussar och hästar till ett hälsosammare och skönare liv med sin utrustning. Att hon är trevlig, ambitiös och till stor del perfektionist gör att man inte kan bli annat än helnöjd med utprovningen. Till och med Sannehästen som normalt har mycket bestämda åsikter om allt möjligt och helst vill bestämma själv tyckte att Lene var en helt okej prick som utan några större protester fick både klämma, känna och kasta upp alla möjliga sadlar på Sannehästens rygg.

DSC_0232 (1124x2000) (575x1024)

Lite grinig måste man ju få vara ibland, bara för att visa vem som egentligen bestämmer 😉

Lene är väldigt noggrann med att kontrollera hur sadlarna ligger både i stallgången och uppsuttet i alla gångarter. Detta var verkligen guld värt eftersom just Sannehäst just tycker till så väldigt mycket om saker och ting. Hon talar snabbt om när något inte känns helt hundra och då gäller det att vara lyhörd och inte bestraffa henne för något hon vara vill förmedla, så som många faktiskt hade gjort. Hästen grinar och bockar, man skäller, drar i munnen och piskar lite för att beveka hästen. Detta är inte ovanligt, man gör som man blivit lärd och bibehåller metoderna för att det är så det fungerar enligt tradition. Är man dock lite öppensinnad och börjar fundera lite på vad det nu är hästen inte tycker om så kan man komma ack så långt, både i relationen med hästen och ridmässigt. Bra mycket längre än vid kompensationsridning som tyvärr bedrivs på många ställen.

I alla fall så var det tre sadlar som vi tyckte låg riktigt bra i stallgången och dessa provades sedan också i paddocken. Vilken tur att Lene är så noggrann i sitt arbete, för annars hade vi kanske nöjt oss i stallgången och köpt den sadeln som matte tyckte var bäst där, men då hade ju inte Sannehästen fått säga sitt! Och sa sitt gjorde hon allt. Två av sadlarna gav hon helt klart underkänt. Oj oj oj vad illa hon tyckte om dem, det var öron strukna längs nacken, stelt, spänt och mestadels hopp och studs när man ville ha något mer än skritt. Den tredje sadeln, en Lippo Flavio gjorde henne till en helt annan häst. Vi provade sadlarna fram och tillbaks och när jag suttit i Lipposadeln fyra gånger så var både vi och Sannehäst på det klara att det var den här sadeln som hon ville ha. Att mattes rumpa tyckte bättre om den dyra Pessoasadeln brydde sig Sannehästen inte alls om och då får man respektera det. Ännu bättre blev det när vi la under en fårskinnspad som gjorde trycket ytterligare mjukare. Det är så att Sannehäst är en häst som blir arg på allt som inte sitter helt superskönt. Just därför får matte vara lite extra noga med att hitta saker som gör Sannehästen helt och hållet nöjd.

Vi kom även fram till att Sannehästens mun behövde ett lite annorlunda bett än det hon har nu. Så nu får matte ge sig ut på bettjakt! En annan sadelgjord ska vi också investera i då den vi har nu är lite av ett katastrofområde. Detta talade Sannehäst om med hög och bestämd röst.

Så, nu har alltså Sannehästen sagt sitt för denna gången! Alla verkar nöjda 🙂

DSC_0237 (2000x1124) (1024x575)

Sannehästens nya godkända sadel!

DSC_0239 (1124x2000) (575x1024)

Nu hänger den på kroken! 😀

 

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: