Bergssjörunda

Jag har nyss börjat utforska vägarna kring sjöarna här runtomkring vilket jag insett att jag borde ha gjort för länge sedan. Jag har ju varit vid Horsikan med Johan och Nikki en hel del och visste väl att man ganska lätt kunde rida hit, men det har liksom aldrig blivit av. Jag tappade lite sugen att rida åt det hållet när jag i höstas råkade gå ner med Milton i ett kärr och inte trodde vi skulle komma därifrån levande. Nu tar vi det mycket mer försiktigt och tar inga onödiga risker.

Idag blev det en runda runt Rävekärrs Långevatten, helt fantastiska leder som går runt den och riktigt roligt att rida då man får fundera en hel del hur man ska ta sig runt över klipporna på ett säkert sätt. Vi träffade på lite människor på helgpromenad och växlade ett par trevliga ord. Milton skötte sig jättefint och tog sig som vanligt fram överallt som en bulldozer. Dock så går han ju underligt som vanligt och jag börjar bli mer och mer känslig för att det inte går att sitta normalt i sadeln utan att man måste hålla på att vicka på höften i otakt för att inte åka som en vante fram och tillbaks i sadeln. Det blir värre när han taktar och han som är en väldigt framåt häst är svår att få att skritta långsamt ute på plan mark. När det går upp och ner och han måste koncentrera sig på vart han sätter hovarna så blir det bättre för då slarvar han inte lika mycket. Dock är det inte kul på plan mark. Jag har börjat sitta av den sista biten på vägen hem, både för att han ska få skritta av utan mig på ryggen och för att jag inte tycker det är kul att sitta på honom när man åker så mycket bergodalbana i sadeln på honom. Samtidigt blir jag ju påmind om att vi inte har så lång tid kvar ihop och ridturerna ska den tiden vara roliga.

DSC_1743 (576x1024)

Min fina Milton innan turen

DSC_1737 (1024x576)

På väg upp mot de klippiga stigarna

DSC_1738 (1024x576)

Utsikt över Rävekärrs Långevatten från klippkanten.

DSC_1741 (1024x576)

Milton börjar bli långhårig, jag tyckte han var så fin idag efter turen så jag var tvungen att ta en sidbild 🙂

DSC_1744 (576x1024)

Efter turen blev det lite behandling med gelenkeliniment. Matte har fått lära den hårda vägen att latexhandskar är det enda rätta när detta ska masseras in. Annars svider det bra i både händer, ögon och andra ställen där fingrarna kan peta trots idoga tvättar. Vänster lår, höger knä, höger bog och höger kota fick sig en omgång.

DSC_1745 (1024x576)

En liten frisering av fossingar blev det också

Rävekärrs Långevatten

Så här red vi idag! 7 km av fantastiska vägar 😀

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: