No more mrs. Nice Matte

Efter dagens utsläpp så blev det en tur i skogen. För första gången på 10 år så tog jag i min hand ett spö innan uppsittning. Jag har aldrig ridit med spö på Milton och var lite oroad över hur han skulle reagera då jag vet att han gärna spänner upp sig, överdriver rörelser och studsar runt vid ”övertygande” hjälper. Dock är dessa spännisfasoner med största sannolikhet på senare tid en effekt av hans nya insikt att man ifrån detta erhåller mycken egen vilja och kan smita undan diverse krav. Dessa hemska krav jag ställer kan vara så till den milda grad att jag med kortade tyglar och lätt hand vill få honom att gå lite smått samlat i vägrenen när bussar och lastbilar far förbi. Den senaste månaden har vi varit i diket en gång och flugit ut på vägen en gång samt studsat runt i vägrenen ett antal gånger för att herrn icke längre behagar sköta sig. Handövningar från marken har numera påbörjats, ett långt dressyrspö att medtaga vid uteritter har inhandlats samt att ett skarpare sinne hos matte har erhållits. Jag kan avslöja att efter ett par tillsägelser så förlöpte dagens skogstur på bästa vis och när vi kom hem igen kände jag att ett par galoppfattningar passade fint att testa i paddocken. Vi fick en riktigt härlig och luftig galopp och mycket nöjd matte satt av lika nöjd häst och gjorde ett par väl genomförda handövningar innan häst återfick frihet i hagen. Den här gången utan att springa ifrån matte och utan att hitta på några dumheter vid utsläppet! Lugnt, sansat och med god uppmärksamhet på matte. Success!

DSC_0638 (768x1024)

Idag sket vi i halstäcket. Nu får han även stå naken inne då han tydligt talat om att han icke ämnar ha några paltor på sig inomhus!

DSC_0649 (1024x768)

Operation manutväxt under kraftfullt arbete! Resultatet är hittills varierande, speciellt i halv storm 😉

DSC_0661 (1024x768)

…men när vinden mojnar så ser han ju riktigt stilig ut! Nästan som en riktig häst 😀

Annonser
Lämna en kommentar

2 kommentarer

  1. Jag har också spö med mig på ridturerna min lilla Wotis har nämligen infört en ny grej antingen stannar man och vägrar gå eller så försöker han vända hemåt men genom att lägga spöet på bogen så går han. Eller så om han får för sig att inte akta sig för passerande bilar så är lilla spöet aka pekpinnen bra att lägga på rumpan för att han ska flytta sig.

    Svara
    • Spön är bra grejor alltså. För det mesta räcker det med att hota lite så blir de fromma som små lamm 😉

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: