Värdelösa dieter

5:2, LCHF, LCHQ, GI, Atkins, bla bla bla…. Alla metoder har sina förespråkare och för alla finns det mer eller mindre vetenskapliga bevis för hur dessa påverkar vår kropp somt vilka effekter som uppkommer. De allra flesta dieterna handlar om mängd, kolhydrater, protein och fett och alla dessa filosofier består egentligen bara av variationer av dessa fyra innehåll. Trots den diethysteri som drabbat de rika delarna av världen så fortsätter vi att i allmänhet bli fetare och sjukare. Anledningarna till detta är knappast enbart en. Dock är jag övertygad om att vi genom diethysterin silar myggen och sväljer elefanterna. Vi kan hålla på med dieter till oändlighet men (även om det ger effekt på figuren) ändå inte bli friskare så länge vi fortsätter att stoppa i oss livsmedel fulla av miljögifter och andra skadliga ämnen. Det är ingen hemlighet att bekämpningsmedel orsakar cancer, barnlöshet och död. Vad är det som  gör att det är så svårt att härleda detta till våra folksjukdomar? Många av gifterna som används i vår omgivning är både reproduktionshämmande samt sätter sig på fettbärarna i blodet, är det då underligt att vi bland annat blir fetare och fetare?

”Men jag lider inte av något!” finns det säkert någon som tänker. Nej, du kanske klarar dig hyfsat som det ser ut, men dina barn eller barnbarn kommer med viss sannolikhet ha sämre förutsättningar än dig, p.g.a. att våra kroppar, reproduktionssystem och genetiska information under en längre tid blivit exponerade för gifterna. Det finns säkert också andra i din omgivning som inte klarat sig lika bra. Allergier, svårigheter för kroppen att göra sig av med fett, bokstavskombinationer, cancer, astma… det är inte en åkomma som går att koppla till gifterna. Det är rena miljögifter vi stoppar i oss. Det är på intet vis ogiftigt, snarare tvärt om.

Så jag är övertygad om att vi kan hålla på med olika dieter till döddagar, men så länge vi inte tar bort gifterna ur maten så är ansträngningarna i längden tämligen värdelösa. Därför förespråkar jag eko-metoden. Ät inte mer än du gör av med och ät ekologiskt. Den skulle gagna oss alla i längden. Framför allt våra barn och barnbarn.

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: