Miltons muskelstatus

Det börjar hända grejer i Miltons muskelstatus nu! Hans hals har börjat smalna av, vilket borde vara negativt, men som i detta fall faktiskt är positivt! Det går så väldigt mycket snabbare att tappa muskler än att bygga upp dem så när de satt muskler där man inte vill ha dem så går det ändå hyfsat fort att åtgärda det genom mer korrekt ridning. Milton början nämligen att tappa sin underhals vilket gör att halsen ser mycket smalare ut, men den ser också väldigt mycket bättre ut i formen. Nu hoppas vi bara att han börjar bygga på lite i överkant och framför manken också så vi kan få bort eller i alla fall minska det där hemska lansmärket.

Det är något underligt med Miltons muskelstatus då hela hans högersida alltid varit markant mindre musklad än vänstersidan. Högerbogen lider säkerligen av någon riktigt jobbig låsning vilket har lett till hyfsad muskelatrofi, insjunken bog och hämmade rörelser. Så där har han dock ”alltid” sett ut och jag har inte riktigt tittat på honom med ifrågasättande ögon innan och inte heller haft kunskapen eller verktygen att hjälpa upp det. Något som är riktigt kul är dock att hans högersida runt kors, lår, höftbensknöl och flank börjar runda till sig ordentligt om man jämför med innan och höftbensknölen börjar faktiskt att bli inbäddad i omkringliggande muskulatur. Detta tror jag definitivt beror på att jag nu börjat se våra fina skogsvägar som riktigt bra träning. Tänk vilken effekt det skulle ge då! Bakdelen verkar ju ge sig lite av sig självt nu, så nu ska vi bara försöka luska ut vad som försiggår med den där bogen. Jag har börjat massera så mycket jag kommer åt, vilket inte är så mycket eftersom jag misstänker enorma spänningar i den underliggande muskulaturen som inte är lika lätt att nå handgripligen. Det får bli lite försiktig stretching åt olika håll, så mycket massage som det bara går och kanske ett konsulterade samtal till Stefan. Detta ska jag naturligtvis samköra med vår påbörjade träning att rakrikta då en sned häst förblir sned om man rider den snett. Inte är det lätt inte 😉

DSC_0051

Att sitta som en bajjenödig kratta på hästen är en del i rakriktningsarbetet. Tro det eller ej, det finns en tanke med det 😉 Här på bilden syns också tydligt hans insjunkna bogblad, det finns liksom inga konturer.

Annonser
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: