Knepiga utslag

Efter att Nikki blev getingstungen så hemskt för någon månad sedan så tyckte jag ändå att bulorna gick ner och läkte fint ganska snabbt. Dock började hon ju efter någon dag klia sig i flanken så att hon höll på att bli helt naken där och när man tittade så var det ju några små bulor som bildat sår där. Jag sydde upp hennes GT-tröja och med den på i någon vecka så hade såren läkt jättefint och hon kunde få gå naken igen. Dock så har hon nu de senaste dagarna börjat klia sig igen, inte på de gamla såren utan på ett nytt ställe precis bakom dessa på sidan av korset! Det ser nästan ut som något allergiskt utslag, eller om det är någon seglivad reaktion på några av getingsticken. Det har i alla fall börjat vara och äckla lite från såren hon kliat upp så nu får hon ha tröjan på sig igen. Idag rakade jag rent en bit runt klistället för att få en bättre blick över vad som försiggår och även för att kunna behandla effektivare. Jag har spritat och smort in med aloe vera och uppmjukande sårsalva, så nu gäller det väl bara att avvakta och se vad som händer.

Copy of DSC_0004

Här syns de gamla läkta såren i flanken till höger i bild. De nya ser ju jätteknepiga ut och jag undrar vart de kommer ifrån!

Copy of DSC_0012

Så nu får hon allt ha på sig GT-tröjan ett tag till!

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

2 kommentarer

  1. Lotta

     /  oktober 27, 2013

    Det låter som att hennes hudbarriär blivit skadad efter utslagen från getingsticken.. På jobbet brukade vi tipsa om att bada hela hundarna i någon form av klorhexidinschampoo (tex pyoderm) för att undvika att fler utslag uppstår runt omkring och sen badda själva utslaget med klorhexidin 2 ggr/dag. Kanske kan vara värt ett bad?

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: