Miltons syster vill ha en matte!

First Copy H.H. är färdig på travbanan! Istället för att skickas till hästhimlen så gör ägaren via mig och facebook ett försök att ge hästen en chans som pensionär/ridhäst. Hästen i fråga är syster till min helt underbara Milton. Mammahäst Miltana Ås har gett avkommor med riktigt fin och cool mentalitet och det är just därför ägaren vill ge just denna häst en chans efter travet. Han ser helt enkelt att hästen har potential att bli en riktigt fin vän och ridhäst, precis som hennes bror Milton.

Copy är i år 10 år gammal och har gått både framför sulky och monté vilket är en enorm fördel när man ska börja rida till dem. Hästen är alltså inriden men behöver skolas om man vill ha henne till annat än skogskompis. Hon är under sitt liv väl tillsedd då ägaren är Stefan Andreasson på Hälsa och Helhet i Kungsbacka. Som sagt så vill han nu göra ett försök till att ge henne ett liv efter travet, men om ingen villig matte/husse hittas så får det bli som för de flesta andra gamla travhästar, Trappalanda.

Om du är intresserad så hör gärna av dig till Stefan på 0708-164104

Dela gärna så mycket ni orkar så sannolikheten för att Copy får bli pensionär ökar!

Foto: Hanold/ALN Mantorp 20080823 First Copy H.H. med André Eklundh

First Copy H.H. heat

firstcopy

Tänk om man själv hade möjlighet att hysa två pållar. Jag vet ju hur otrolig Milton är så jag hade inte tvekat själv att ta hans syster!

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

7 kommentarer

 1. Åh så fin och trevlig denna häst verkar vara! Har delat och hoppas innerligt hon får ett kärleksfullt och livslångt hem!

  Svara
 2. Detta bekräftar ju bara hur lite en hel del travmänniskor bryr sig om sina hästar.

  Svara
  • Tja, man kan ju se det på olika sätt. Jag väljer att se det positivt, att man bryr sig så pass om sina hästar att man i alla fall försöker hitta hem till dem efter travet. Hade det funnits folk till alla överblivna hästar så hade det inte varit några problem, eller hur?

   Svara
   • Bryr sig, bryr man sig verkligen när en häst finns för att springa in pengar till ägaren för att sedan slakta den så fort den inte kan springa in något mer? Det är inte till att bry sig om sin häst. Skulle inte funnits det problemet om folk slutade avla hästar för sin egna personliga vinnings skull.

    Det är INTE mot dig jag har tråkig ton mot, utan den nuvarande ägaren som bryr sig SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ mycket om sina hästar.

   • Hans hästar har det bra mycket bättre än många andra och det är inte alla som kan ha hästar som går runt och dräller ”bara för att”. Detta är dock en diskussion som inte hör hemma här då jag endast är ute efter att göra hästen och ägaren en tjänst. Min häst kommer från honom och jag fick hästen på villkoret att jag aldrig får sälja honom vidare just för att eliminera risken att han hamnar fel som så många gamla travhästar gör. Då är det faktiskt bättre att ta bort hästen, det lider den inte av. Alla äger djur av olika anledningar, sällskapsdjur, hobbysport eller arbetsredskap. Vad spelar det för roll om djuren har det bra i livet? Nu vet jag inte om du är vegetarian, men är du det inte så kan man börja tänka efter varför vi föder upp köttdjur. Inte för att spara på dem i alla fall.

  • Förresten, för jävla tråkig kommentar att få när man som engagerad privatperson försöker hjälpa hästen.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: