Äggklägg

I det Hellekantska huset har det under alla år uppfunnits en rad olika maträtter/tillbehör som gjort vardagen lite godare och roligare än vanligt. Just det här inlägget ska handla om ett av dessa ätbara påhitt, som min käre fader med stor entusiasm och stolthet år på år försåg vår stora familj med. Nämligen fenomenet Äggklägg. Man skulle kunna tro att det handlar om ihopgörade ägg, men så är icke fallet! Detta är ett helt fantastiskt tillbehör till vilken macka med ägg som helst och slår allt vad majonnäs och kaviar heter. Dessutom är det inte alls lika onyttigt och passar helt utomordentligt på dietmackan! Nå till saken. För att tillverka Äggklägg behöver man keso, kaviar, lök och eventuellt lite tabasco/chilipulver. Löken finhackar man och blandar tillsammans med en klick kaviar ner i godtycklig mängd keso. För en liten spännande touch så droppar man ner ett par droppar tabasco eller som jag (som inte har någon tabasco hemma), använder ett par duttar chilipulver. Blanda om och lägg på mackan!

Copy of DSC_0334

Nu heter det ju inte Äggklägg helt utan anledning, utan det är ett klägg som man naturligtvis ska ha till ägg, så då ordnar vi upp detta!

Copy of DSC_0339 Gudagott! 😀

Det som blir över klarar sig alldeles utmärkt i kylen, så man behöver inte vara rädd för att man gör för mycket!

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: