Valpen växer när hon sover

I natt har hon sovit 12 timmar i streck. Kl 10 gick vi upp för morgonkissen och när vi kom in tog det inte lång tid förrän hon kröp upp mot mig i soffan och somnade igen. Nu sover valpen. Klockan är halv 1 på dagen och vi kom nyss in från middagskissen i trädgården där det även hanns med lite Tyrabus. De sista dagarna har det varit ett evinnerligt sovande. Jättebra tycker jag eftersom hon då bearbetar allt som hänt under dagen och skapar sig ett motstånd mot stress och yttre påfrestningar.

Under påskhelgen har det hänt så mycket nytt i hennes liv och tyvärr så har den så otroligt viktiga sömnen fått hamna i andra hand till fördel för familj och påskfirande. Det märks så fort när sömnen blivit åsidosatt eller bortglömd, hon blir stressad, övertrött, pipig och har svårt att hantera nya situationer på ett lugnt och sansat sätt (som hon gör när hon är utvilad). Jag läste på nätet att en valp behöver runt 18 timmar sömn per dygn. Helt otroligt mycket men när man tänker efter så sover ju en bebis rätt mycket också. Hon växer ju när hon sover.

Idag bad jag syrran fixa Miltons box så att Nikki och jag kunde få en lugn dag hemma i stillheten. Jag tänkte ta en liten runda på Safjället lite senare med fickorna fulla med godis. Kanske kameran åker med också? 🙂

Bild från påskhelgen på landet 🙂

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: